Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

bg-2Живеем в свят, в който 795 млн. човека нямат достатъчно храна, за да водят здравословен и активен живот. В същото време всяка година изхвърляме или губим 1,3 млрд. тона храна. Това е една трета от цялата храна, произвеждана за наша консумация. Нейното похабяване води и до ненужен разход на вода, земя, енергия, труд и средства. До разхищение. Според доклад на Организацията на ООН по прехрана и земеделие около 28% от земеделската земя и вода, с която бихме могли да напълним три пъти Женевското езеро, се използват за производството на загубена храна.

За да си отговорим на въпроса как всеки от нас може да допринесе за справянето с този голям проблем обаче, първо трябва да разберем неговата същност – как, какво и защо изхвърляме, както и да заживеем с осъзнатостта, че намаляването на хранителните отпадъци е от критично значение за устойчивото развитие на планетата ни. още…

(Български) Ние сме храната, която изхвърляме

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar